TOKA+HOME

RÓWNOWAGA SIŁ
PROJEKT WNĘTRZA: 2017
TYP: dom
MIEJSCE: Tychy
info
 RÓWNOWAGA SIŁ
W tym projekcie motywem przewodnim jest kontrast bieli i czerni. Ciemna zabudowa kuchni przełamana została jasnym drewnem. W centralnym miejscu kuchni znajduje się wyspa, do której przylega stół ze szklanym blatem, dzięki czemu zaoszczędzono trochę miejsca. Ciemny narożnik wyróżnia się na tle białej zabudowy meblowej w części salonu. Ciemny kolor ściany korytarza przechodzi na ścianę z telewizorem. Dodatkowe nieregularne deskowanie kontynuowane jest na suficie. We wszystkich pomieszczeniach przewidziano drzwi ukryte. Zabieg ten optycznie powiększa przestrzeń korytarza i daje możliwość kontynuacji tego samego forniru na ścianach bez bardziej widocznych podziałów.
 

TOKA+HOME

TOKA+HOME

TOKA+HOME

TOKA+HOME

TOKA+HOME

TOKA+HOME

TOKA+HOME